Dermatitis atòpica

Dermatitis atòpica

La pell no és un simple embolcall protector del cos, és una frontera activa que s’interposa entre l’organisme i l’ambient. Té múltiples funcions gràcies a les seves diferents estructures, cèl·lules i annexos. Entre les seves funcions primordials destaquen la funció immunològica i de barrera, controlant la pèrdua de fluids valuosos, evitant la penetració de substàncies estranyes, nocives i la radiació del sol. També actua com a coixí a cops mecànics, com a reguladora de la temperatura, i de reparació de les ferides, úlceres i dels danys cel·lulars ocasionats pels rajos UV. A més de funcions vasculars nutritives, aporta senyals socials de comunicació pel seu color i aparença. Per aquestes raons les malalties de la pell afecten en gran manera als individus tan física com mentalment.

La dermatitis atòpica, és una malaltia inflamatòria, pruriginosa, de curs crònic, caracteritzada pel desenvolupament de lesions d’èczema amb un patró de distribució característic. S’han identificat dos grups de gens involucrats en el desenvolupament de la dermatitis atòpica, els gens involucrats en la funció barrera epidèrmica i els gens involucrats en la regulació de la immunitat innata i adaptada. També hi ha altres factors que poden influir com el clima i la contaminació. Viure en un país desenvolupat, en una ciutat que tinguin nivells elevats de contaminació o en un clima fred pot ser que augmenti el risc de sofrir malalties de la pell entre elles la dermatitis atòpica.

Les característiques clíniques de la dermatitis atòpica són variables i inclouen:

La pruïja, és una de les troballes més importants i constants de l’atòpia. La pruïja dels atòpics és intensa i generalment cursa a brots. La pruïja fa que els pacients s’auto indueixin lesions pel gratat. I l’èczema, que poden ser lesions agudes i cròniques. Les lesions agudes es caracteritzen per màcules, pàpules i plaques eritematoses, vesiculoses i molt prurigenoses. El gratat i les excoriacions repetides donen lloc a les lesions cròniques, que es caracteritzen per acompanyar-se de marcat engrossiment cutani i presència de pàpules seques i fibroses.

Els símptomes varien segons les persones, les estacions de l’any, i fins i tot els dies. Els afectats noten que hi ha dues fases diferents en la pell atòpica: inactiva i activa. Durant la fase inactiva o entre brots, els símptomes són sequedat de lleugera a molt intensa, lleugera descamació, irritabilitat dèrmica i la zona afectada pot presentar petites esquerdes cicatritzades.

Els símptomes de la dermatitis atòpica es poden tractar amb certes cures periòdiques i sistemàtiques. Els emol·lients són clau per a aquestes cures de la pell i s’han d’utilitzar cada dia, independentment de la fase activa o inactiva, en la qual es trobi. Els emol·lients aporten lípids a la pell i ajuden a mantenir-la suau, humida i protegida enfront d’agents irritants. D’aquesta manera es prevenen les picors i es pot reduir la freqüència amb la qual apareixen els brots.

La Línia de productes de MOOD NATURAL BARCELONA ofereix diverses alternatives per a la fase inactiva de la dermatitis atòpica per ajudar a mantenir la pell hidratada i protegida, amb productes rics en emol·lients i ingredients compatibles amb la pell.

Els nostres COMBOS+, ofereixen una alternativa per a diferents necessitats de la pell, amb una mescla d’olis essencials i naturals amb diferents funcions. Entre ells els més recomanables en aquest cas són el COMBO REGENERA+ amb oli d’argània, oli de rosa mosqueta i oli de pastanaga. I el COMBO HIDRA+ amb oli d’oliva, oli d’ametlles i oli de borratja. Unes gotes ó perles dels nostres combos+ diàriament ajuden a regenerar i a hidratar profundament la pell.

I per la higiene diària, us recomanem el nostre SHOWER GEL i BODY MILK formulats amb emol·lients i ingredients totalment compatibles amb la pell per ajudar-la a mantenir-la hidratada i protegida. El nostre SHOWER GEL és ideal per netejar la pell d’una manera gentil i eficaç, minimitza la quantitat de detergents substituint-los per olis, això fa que es respecti el mantell hidrolipídic de la pell, el que és de vital importància per mantenir la funció de barrera de la pell.

Et convidem a visitar la nostra pàgina web

http://www.moodnatural.com

i coneguis tota la gamma de productes MOOD NATURAL BARCELONA.

FEEL GOOD FEEL MOOD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*